Települési Arculati Kézikönyv Lakossági Fórum

MEGHÍVÓ

Fülöpszállás Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2017. november 22. napján 15 órakor lakossági fórumot tart, melyre ezúton tisztelettel meghívom a község lakóit.

A lakossági fórum helye: Könyvtár és  Közösségi Ház (IKSZT) nagyterem, 6085 Fülöpszállás, Petőfi S. u. 10.

Fülöpszállás közigazgatási területéről Települési Arculati Kézikönyv (TAK) és Településképi rendelet (TKR) készül, amelyek munkaverziójának ismertetése mellett lehetőségük nyílik a dokumentumokkal kapcsolatos kérdéseiket feltenni, és jelezhetik esetleges változtatási igényüket.

Miről lesz szó?

Települési Arculati Kézikönyv (TAK) leírja a település természeti és épített környezete – például középületek, közterületek, lakóházak – által meghatározott arculatát, jellemzőit, védendő értékeit, és ezek alapján ajánlást tesz arra, hogyan lehet a településképet megőrizni, annak jó építészeti hagyományait a jövőben továbbvinni.

Az önkormányzat a településkép védelmét Településképi rendeletben (TKR) biztosíthatja. Ennek lényege ugyancsak a település jellegzetes, értékes, illetve hagyományt őrző építészeti arculatának és szerkezetének megőrzése és fejlesztése.

A partnerségi rendeletben meghatározott partnerek és a lakosság javaslatot, véleményt nyilváníthatnak a lakossági fórumom, valamint az azt követő 8 napon belül (november 30-ig) az info@archikom.hu elérhetőségen, valamint a polgármesteri hivatalban.

Vegyen részt Ön is a lakossági fórumon, és tegye meg javaslatait! Szóljon bele, formálja Ön is Fülöpszállás építészeti arculatát!

Fülöpszállás Települési Arculati Kézikönyvét az alábbi linken érheti el:
http://fulopszallas.hu/telepulesi-arculati-kezikonyv/

 

  1. november 7.                         Gubacsi Gyula polgármester sk.

Hozzászólások

hozzászólás