Fotók a Fülöpszállás-Szabadszállás balázspusztai bekötőút felújításáról:

 

 

 

FÜLÖPSZÁLLÁS KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT

 

 

SAJTÓKÖZLEMÉNY

„ FÜLÖPSZÁLLÁS-SZABADSZÁLLÁS BALÁZSPUSZTAI bekötőút felújítása, ágaprító -, és talajmegmunkáló gép beszerzése” projekt

 

Örömmel tájékoztatjuk az érdeklődőket, hogy a régóta tervezett és várt, az egymással határos Fülöpszállási és Szabadszállási Balázspusztán élők, valamint az ottani területeken gazdálkodók életminőségét, közszolgáltatásokhoz való kényelmesebb hozzájutását és jelentősen magasabb színvonalú közúti közlekedési feltételeket teremtő beruházás valósult meg.
A VP 6-7.2.1-7.4.1.2-16 kódszámú, a vidéki térségekben található, külterületi helyi közutak fejlesztése, önkormányzati utak kezeléséhez, állapotjavításához, karbantartásához szükséges erő- és munkagépek beszerzése megvalósítása érdekében” című pályázati felhívásra benyújtott, támogatásban részesített: „Fülöpszállás-Szabadszállás Balázspusztai bekötőút felújítása, ágaprító -, és talajmegmunkáló gép beszerzése” című, 1826703522 azonosító számú projekt keretében.
A tervezett útfelújítás során a Fülöpszállási 0103. hrsz-ú, 0115. hrsz-ú és a Szabadszállási 0519. hrsz-ú önkormányzati utak 3.795 km hosszúságú szakaszán a régi, lekopott, töredezett útburkolatok ún. remix technológiával teljes hosszában felújításra kerültek. Az útfelújítás a fülöpszállási 0134.hrsz-ú úttól kezdődően a Szabadszállás-Kerekegyháza közötti 5214-es összekötő út csatlakozásáig 3 m burkolatszélességű, stabilizált szilárd burkolat kialakítását eredményezte.

A projekt másik részében európai uniós támogatással Szabadszállás Város Önkormányzata részére egy FAE STC/R 125 típusú, földutak karbantartásához szükséges talajmegmunkáló adapter került beszerzésre. Fülöpszállás Község Önkormányzata ezen túlmenően egy WEIFANG DWC-40 típusú, vontatható ágaprító gépet vásárolt.

A projekt Fülöpszállás és Szabadszállás Önkormányzatai konzorciumi megállapodása keretében Fülöpszállás konzorciumi vezetésével került lebonyolításra.

A projekt az Európai Unió (Európai Mezőgazdasági – és Vidékfejlesztési Alap) támogatásával valósult meg, az önkormányzatok részére megítélt, vissza nem térítendő támogatás összege 109.24 millió forint, a támogatás mértéke: 90 %

A projekt azonosító száma:1826703522

Fülöpszállás Községi Önkormányzat – Szabadszállás Város Önkormányzata

 

 

 

2018. május
FÜLÖPSZÁLLÁS KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT

 

TÁJÉKOZTATÓ közlemény

 

„FÜLÖPSZÁLLÁS-SZABADSZÁLLÁS BALÁZSPUSZTAI bekötőút felújítása, ágaprító -, és talajmegmunkáló gép beszerzése” projekt

 

Régóta tervezett és várt útfelújítási beruházás valósul meg hamarosan, az egymással határos Fülöpszállás és Szabadszállás Balázspusztán. A projektnek köszönhetően az ott élők és gazdálkodók életminősége, közszolgáltatásokhoz való kényelmesebb hozzájutása, valamint magasabb színvonalú közlekedési feltételei is biztosítottak lesznek.
A fejlesztés a VP 6-7.2.1-7.4.1.2-16 kódszámú, a vidéki térségekben található, külterületi helyi közutak fejlesztése, önkormányzati utak kezeléséhez, állapotjavításához, karbantartásához szükséges erő- és munkagépek beszerzése megvalósítása érdekében” című pályázati felhívásra benyújtott, támogatásban részesített: „Fülöpszállás-Szabadszállás Balázspusztai bekötőút felújítása, ágaprító-, és talajmegmunkáló gép beszerzése” című projekt keretében valósul meg.
A tervezett útfelújítás során a fülöpszállási 0103. hrsz-ú, 0115. hrsz-ú és a szabadszállási 0519. hrsz-ú önkormányzati utak 3,795km hosszúságú szakaszán új aszfaltburkolat kerül a régi, kátyús és töredezett útburkolatok helyére.

A VP pályázat megvalósításával egy időben a Fülöpszállás Községi Önkormányzat saját beruházásában valósul meg az 52. számú főút felől további 2,074km hosszú útszakasz felújítása. A két projektnek köszönhetően az 52. sz. főút és az 5241. Szabadszállás-Kerekegyháza összekötő út között a teljes, 5,869 km hosszúságú út új burkolatot és útpadkát kap.

A projekt másik részében Fülöpszállás Község Önkormányzata részére egy ágaprító gép, Szabadszállás Város Önkormányzata részére pedig egy FAE STC/R 125 típusú, földutak karbantartásához szükséges talajmegmunkáló adapter kerül beszerzésre.

A projekt Fülöpszállás és Szabadszállás Önkormányzata konzorciumi megállapodása keretében, Fülöpszállás konzorciumi vezetésével valósul meg.

A projekt az Európai Unió (Európai Mezőgazdasági – és Vidékfejlesztési Alap) támogatásával valósul meg, az önkormányzatok részére megítélt, vissza nem térítendő támogatás összege 109.239 millió forint, a támogatás mértéke: 90 %

A kivitelezésre vonatkozó tervek elkészítése és a szükséges engedélyek beszerzése megtörtént, a kivitelezés közbeszerzési eljárás eredményének kihirdetése után, várhatóan szeptemberben kezdődhet.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2018.december 30.

A projekt azonosító száma:  VP 6-7.2.1-7.4.1.2-16 – 1826703522

 

Fülöpszállás Községi Önkormányzat – Szabadszállás Város Önkormányzata