Tájékoztató víz- és szennyvízbekötések létesítésével kapcsolatos változásokról

Tájékoztatjuk Tisztelt meglévő és leendő felhasználóinkat, hogy a víziközmű szolgáltatásról szóló 2011. évi CCIX. számú törvény 55/H. § módosítása alapján 2017. július 1-től új előírások érvényesek a közműbekötés díjaira vonatkozóan.

A módosítás alapján, a 2017. 07. 01. után megvalósuló legfeljebb 32 mm átmérőjű ivóvíz-, illetve a legfeljebb 160 mm átmérőjű szennyvíz-bekötés esetén díjmentesek az alábbi tételek:

  • az igénybejelentés elbírálása,
  • tervegyeztetés, adategyeztetés vagy ennek megfelelő szolgáltatás,
  • a bekötési vízmérő és annak felszerelése (anyag és munkadíj),
  • a nyomás és víztartási próba elvégzése

Minden más a bekötéssel kapcsolatos díjat (terezés-engedélyeztetés, bontás-helyreállítás, földmunkavégzés, anyag és munkadíj) a megrendelőnek meg kell fizetnie.

Az ivóvíz és szennyvíz bekötés kiépítése a fogyasztó részéről továbbra is egy igénybejelentéssel történik, igénybejelentő adatlap kitöltésével és leadásával a vízmű bármely ügyfélszolgálatán, vagy elektronikus úton.

A közműbekötés elvégzéséhez a továbbiakban is a Kiskunvíz Kft. által jóváhagyott terv szükséges, a tervezési munka elvégzéséért a megbízott, megfelelő jogosultsággal rendelkező tervező díjazás felszámítására jogosult.

Lényeges változás még, hogy a törvénymódosítással érintett (ivóvízbekötés esetén max 32mm, szennyvízbekötés esetén max 160mm) új bekötés esetén a em lakossági felhasználónak (pl. vállalkozásoknak) sem kell megfizetni a víziközmű-fejlesztési hozzájárulás díját.
A mentesség nem vonatkozik a lekötött kvótaemelésre, a mellékmérő felszerelésére és a felhasználó változás miatt lakosságiról nem lakossági felhasználásra történő áttérésre.

További kérdésük esetén a kiskunviz@kiskunviz.hu címre írt levélre, vagy ügyfélszolgálati irodáinkban készséggel állunk rendelkezésükre.

Kiskunhalas, 2017. július 1.

Kiskunsági Víziközmű-Szolgáltató Kft.

Hozzászólások

hozzászólás