Tájékoztatás a koronavírus járvánnyal kapcsolatos helyi intézkedésekről

Tisztelt fülöpszállási Lakosok!

A legfontosabb, hogy az elmúlt hetekben Fülöpszálláson igazolt koronavírusos beteg nem volt. A külföldről hazaérkezett munkavállalók önkéntes vagy hatósági házi karanténban voltak, mindannyian tünetmentesen túl vannak a kéthetes korlátozáson. Fülöpszállás lakosainak jelentős része komolyan vette járvány elleni védekezéssel kapcsolatos központi ajánlásokat, türelemmel viselte a korlátozásokat, a kialakult új élethelyzetet. Ezúton köszönöm mindenkinek a kitartását, a fegyelmezettségét!

A koronavírus járvány elleni védekezés országos szinten új szakaszba lépett. Az országos intézkedésekhez igazodva, az aktuális járványügyi adatok ismeretében Fülöpszálláson is folyamatosan enyhítünk a korábban meghozott szigorító intézkedéseken.

  • A Polgármesteri Hivatal Napközis Konyhája 2020.05.11-től újra teljes kapacitással működik. Helyben fogyasztásra nincs lehetőség, csak elvitelre. Az ételhordókat egyesével fertőtlenítjük, az ebédosztás is szigorú higiéniai szabályok betartásával történik.
  • A Mesevár Óvodában a 152/2020 (IV.27.) Kormányrendeletnek megfelelően megszervezésre került a gyermekek napközbeni felügyelete a szülők igényeinek figyelembevételével.
  • 2020.05.15-től (péntektől) újra megnyitjuk a helyi piacot. Felhívom a lakosok figyelmét, hogy a piacon is érvényesek az országos járványügyi rendelkezések. Ennek értelmében a piacon árusítók maszk és kesztyű viselésére kötelezettek, a vásárlók számára pedig ajánlott az arcot eltakaró maszk vagy kendő használata. Érvényes továbbá 65 év felettiek számára kizárólagosan biztosított idősáv 9 óra és 12 óra között. Tisztelettel kérem az árusokat és a vásárlókat egyaránt, fokozottan ügyeljenek az előírt 1,5-2 méteres egymás közötti távolság megtartására.
  • Rövidesen folytatódhatnak a fogorvosi kezelések is Fülöpszálláson. A biztonságos munkavégzéshez szükséges feltételek kialakítása után, az ellátás folytatásáról értesítjük a lakosságot.
  • A Polgármesteri Hivatalban továbbra is csak sürgős, halaszthatatlan esetben van lehetőség személyes ügyintézésre.
  • A Községi Könyvtár továbbra is zárva tart.

 

Tisztelt Lakosok!

A járványhelyzet még nem ért véget. Az elmúlt hetekben közösen elért eredmények megtartása érdekében, tisztelettel kérem Önöket, a jövőben is tartsák be az országosan érvényes járványügyi előírásokat! Az Önkormányzat továbbra is minden fülöpszállási háztatás részére ingyenesen tud biztosítani 1 db mosható, fertőtleníthető szájmaszkot. Biztosítjuk a lehetőséget idős lakosaink részére, hogy bevásárláskor, gyógyszeríratáskor és kiváltáskor, vagy egyéb helyben intézhető ügyek esetén igénybe vegyék segítségünket. Szájmaszkot igényelni, és segítséget kérni a Polgármesteri Hivatal Titkárságán lehet a polghivfulop@t-online e-mail címen, vagy a 78/435-322 telefonszámon.

Vigyázzunk egymásra, vigyázzunk szeretteinkre!

 

Fülöpszállás, 2020. május 12.

 

Gubacsi Gyula
polgármester

Eredeti dokumentum:
Lakossági tájékoztató 2020.05.12.

 

Hozzászólások

hozzászólás